Voor het 4de jaar op rij organiseren KWB Halle Sint-Martinus en KWB Buizingen een concert in de Basiliek van Halle. Er waren Cantigas de Sante Maria (2017), Gospelconcert (2018) en het Kleinkunstconcert (2019). Wegens het grote succes van het vorige Gospelconcert en de vraag ernaar, wilden we dit zeker nog eens herhalen. Dus nodigden wij Gospelkoor SONORE uit op vrijdag 17 mei 2020 in de Basiliek te Halle. Deuren om 19u30 – aanvang om 20u – geen gereserveerde plaatsen.

Onder leiding van dirigent Johan Delaere, neemt dit 25 koppig koor uit Lendelede ons mee op een reis langs bekende en minder bekende Gospelsongs. Ze brengen naast de klassieke negro-spirituals en jubilees, ook gospels die via film of jazz bekend geworden zijn en ook volledig nieuwe gospels.

Zij vertellen het zo: Dynamiek en passie zijn onze favoriete instrumenten en dat kan je met al je zintuigen proeven, of we nu een uitbundige song of intieme ballade brengen. Zo groeit het geheel uit tot een climax, waarbij het publiek actief betrokken wordt.‘

Een avond die in je agenda niet mag ontbreken !