Waar en Wanneer ?

Op maandag 25 oktober 2021 om 19u30 in het Centrum O.L.Vrouw van Halle, Ninoofsesteenweg 7, 1500 Halle

Waarover gaat zijn lezing ?

Met zijn boek ‘het verlies van België’ uit 2015, reconstrueert meesterverteller Johan Op de Beeck minutieus en meeslepend het ontstaan van België.

Hij beschrijft geen heroïsch verhaal, maar wel de vele intriges die zich bij het ontstaan van België afspeelden met vaak gekonkel en persoonlijk winstbejag.

Deze uitzonderlijke spreker brengt ons een boeiend verhaal, gebaseerd op historische feiten. Een avond om niet te missen.

Wie is Johan Op de Beeck ?

Hij is een geboren verteller met een aangename stem, wat humor en verrassende plotwendingen.

Tegelijk is hij een duizendpoot die zich in de mediawereld in zijn  nopjes voelt, maar nog veel meer in zijn mars heeft. Hierna vind je een zeer beknopt CV van Johan:

TV Journalist en presentator van toenmalige BRT Journaal (1980 – 1990) – hoofdredacteur van TV Limburg (1990 – 1993), redacteur van Diverse Nieuwszenders, richtte oa. Kanaal Z op, was netmanager van Canvas en Ketnet (2003 – 2005), maker van verschillende TV documentaires, schrijver van 13 boeken, waaronder ook 5 bestsellers (oa. over Napoleon en het  Verlies van België) en maker van 5 podcasts over oa. Napoleon, Leopold II en de Zonnekoning.

Toegangsticket kost  voor KWB leden 5 euro,  voor niet-leden 7 euro.

In het ticket is een drankje naar keuze inbegrepen.

Inschrijven is niet verplicht, maar je kan het best wel doen want in geval de coronamaatregelen beperkingen voorzien van het aantal deelnemers, hebben de ingeschrevenen voorrang.

Inschrijven bij Hans Carlier:  hans.carlier@telenet.be    Tel.: 02/360 21 81